Wilt u of een van uw medewerkers een cursus of opleiding volgen? Investeren in de ontwikkeling is belangrijk, maar kost ook geld. Ook voor werkgevers is er het STAP-budget. Vanaf september is de STAP-regeling weer open.

Sinds 1 januari 2022 zijn studiekosten privé niet meer aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De subsidie die hiervoor in de plaats gekomen is, is de STAP-regeling (Stimulering Arbeidsmarktpositie). Via het STAP-budget kan zowel u als u personeel zich verder ontwikkelen. Uw organisatie kan daardoor groeien en verder ontwikkelen.

Met STAP kunnen uw werknemers een tegemoetkoming aanvragen voor hun studiekosten. De tegemoetkoming bedraagt maximaal € 1.000 per werknemer en kan per persoon één keer per jaar aangevraagd worden.

Op de volgende data kan STAP aangevraagd worden:

  • 4 september t/m 31 oktober 2023
  • 1 november t/m 31 december 2023

Om aanspraak te maken op een tegemoetkoming is het belangrijk om gelijk op de eerste dag uw aanvraag in te dienen. Het STAP-budget is namelijk beperkt.

Wilt u weten of een opleiding onder het STAP-budget valt? Check het STAP scholingsregister.

https://www.stapuwv.nl/p/scholings-register

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!