Personeel dat vanuit het buitenland in Nederland komt werken kan extra kosten met zich meebrengen. De 30%-regeling kan hierbij uitkomst bieden.

De 30%-regeling is een fiscale regeling in Nederland die bedoeld is om buitenlandse werknemers aantrekkelijker te maken voor werkgevers en om de kosten te dekken die gepaard gaan met internationale tewerkstelling. Deze extra kosten worden ook wel extraterritoriale kosten genoemd.

Voorbeelden van extraterritoriale kosten zijn kosten voor huisvesting, de aanvraag van een visum en een medische keuring. In plaats van het vergoeden van de daadwerkelijk extraterritoriale kosten mag u onder voorwaarden gebruikmaken van de 30%-regeling. U verstrekt dan dertig procent van het loon van de werknemer (inclusief vergoeding) belastingvrij als vergoeding voor extraterritoriale kosten.

Het toepassen van de 30%-regeling is alleen onder de volgende voorwaarden mogelijk:

  • De werknemer is in loondienst
  • De werknemers is buiten Nederland geworven
  • De werknemer heeft van de twee jaar vóór de eerste werkdag in Nederland, meer dan zestien maanden buiten Nederland gewoond. En dat ook nog op een afstand van meer dan honderdvijftig kilometer van de Nederlandse grens
  • De werknemer heeft een specifieke deskundigheid die niet of nauwelijks te vinden is op de Nederlandse arbeidsmarkt
  • U heeft een geldige beschikking van de Belastingdienst voor toepassing van de 30%-regeling

Bovenstaande voorwaarden moeten allemaal van toepassing zijn. Anders is het niet mogelijk om met de 30%-regeling te werken. De beschikking is maximaal 5 jaar geldig.

De beschikking van de Belastingdienst moet u binnen vier maanden na aanvang van het werk in Nederland aangevraagd hebben. Dit kan via onderstaande link: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/verzoek-loonheffingen-30-regeling-2023

Meer informatie betreft de voorwaarden vindt u op:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/buitenland/content/ik-kom-in-nederland-werken-30-procent-regeling-aanvragen#deskundig

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!