De FIOD heeft 11 april een woning doorzocht van een 69-jarige belastingadviseur. De man wordt verdacht van belastingfraude. Hij heeft vermoedelijk voor zijn klanten opzettelijk een groot aantal onjuiste aangiften inkomstenbelasting ingediend. Hierdoor heeft hij onterecht te veel geld teruggevraagd. 

De fiscaal dienstverlener wordt ervan verdacht dat hij voor ruim € 300.000 aan verzonnen aftrekposten in de aangiften van zijn klanten heeft opgevoerd, zoals specifieke zorgkosten en giften. Hij had valse aangiften ingediend om zo ten onrechte hoge teruggaven inkomstenbelasting te ontvangen.

Er is beslag gelegd op administratie, een auto, een motorsloep, drie bankrekeningen en contant geld.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Belastingdienst
De Belastingdienst is malafide belastingadviseurs steeds sneller op het spoor. Dit komt door verbeterde opsporingsmethodes. Ook monitort de Belastingdienst de klanten van de adviseurs steeds meer en beter in volgende jaren.

Naast strafrechtelijk onderzoek kan de Belastingdienst ook een medepleegboete aan de fiscaal dienstverlener opleggen.

Onder omstandigheden kunnen klanten of de Belastingdienst de fiscaal dienstverlener aansprakelijk stellen voor de invordering, iets wat steeds vaker gebeurt.

Bron: FIOD.nl

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!