Het kabinet heeft aangekondigd een aantal steunmaatregelen te verlegen tot en met 30 september 2021. Dit geldt echter niet voor alle maatregelen. Het bijzondere uitstel van betaling wordt stopgezet per 1 juli 2021.

Het bijzonder uitstel van betaling is een steunmaatregel van de overheid om bedrijven met betalingsproblemen vanwege de coronacrisis te helpen. Voor verschillende belastingen kan er daarom uitstel van betaling aangevraagd worden. Door de nieuwe aankondiging kan dit nog tot en met 30 juni 2021. U kunt tot die tijd het bijzonder uitstel van betaling aanvragen of verlengen. Daarna moet u weer op tijd voldoen aan nieuwe betalingsverplichtingen.

Verder kunt u gebruik maken van een speciale betalingsregeling voor de openstaande belasting. Deze moet opgebouwd zijn in de periode dat u bijzonder uitstel had. De periode waarin dit bedrag afgelost moet worden is van 1 oktober 2021 tot 1 oktober 2024 verandert naar 1 oktober 2022 tot 1 oktober 2027. U heeft dus langer de tijd om de openstaande betalingen af te lossen aan de Belastingdienst.

Let op!
Als uw bijzonder uitstel vóór 1 juli 2021 afloopt en u geen verlenging aanvraagt, moet u in deze periode al op tijd uw belasting betalen.

Voor verdere informatie over dit onderwerp kunt u terecht op www.belastingdienst.nl

Zoekt u een specialist? Bekijk de pagina boekhouder Gorinchem.