Vandaag precies een week geleden, op 19 september 2023, was het Prinsjesdag. Elk jaar maakt het kabinet een begroting. Daarnaast wordt het Belastingplan voor het komende jaar aangeboden aan de Tweede Kamer. In dit bericht vindt u een aantal belangrijke wijzigingen.

Onbelaste onkostenvergoeding

De onbelaste onkostenvergoeding gaat op 1 januari 2024 omhoog van €0,21 naar €0,23 per kilometer.

Reizen met openbaar vervoer

Daarnaast maakt het kabinet het makkelijker voor werkgevers om OV-abonnementen te verstrekken aan werknemers. De vrijstelling voor OV-abonnementen en voordeelurenkaarten wordt daarom verruimd en is er geen belasting verschuldigd als de werknemer de OV-kaart voor zakelijke reizen gebruikt. Vanaf 1 januari 2024 hoeft u geen loonheffing in te houden als u de kosten van een ov-kaart van uw werknemer vergoedt.

WKR

De vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) daalt in 2024 naar 1,92% over de eerste € 400.000 van de fiscale loonsom. Dit is momenteel 3%. In 2024 blijft de hoogte van de vrije ruimte over het resterende deel van de loonsom 1,18%.

LIV

Met ingang van 1 januari 2025 vervalt het lage-inkomensvoordeel (LIV). Als werkgever krijgt u dan geen tegemoetkoming meer in de loonkosten van werknemers met een laag inkomen.

Investeringsaftrek

Tenslotte worden duurzame investeringen aangemoedigd en het kabinet maakt daarom meer geld vrij voor de energie-investeringsaftrek, milieu-investeringsaftrek en Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!