Ouders waarvan kinderen naar een peuterspeelzaal gaan, kunnen in 2018 recht krijgen op kinderopvangtoeslag. Dit is een gevolg van de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk die op 1 januari 2018 ingaat. Deze wet regelt dat dezelfde kwaliteitseisen gaan gelden voor kinderopvanginstellingen en peuterspeelzalen.

Belastingdienst/Toeslagen zet zich in om ouders te helpen om de toeslag te krijgen waar ze recht op hebben. Dat gebeurt onder andere via organisaties die direct contact hebben met ouders. Landelijk komen namelijk zo’n 30.000 extra ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

Informeren en helpen
Om alle ouders te bereiken werkt Belastingdienst/Toeslagen ook samen met het Ministerie van SZW en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

In de samenwerking is voorlichtingsmateriaal ontwikkeld, zoals een speciale folder over de harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvangtoeslag. Ook via de eigen kanalen – zoals de website – informeert Belastingdienst/Toeslagen ouders.

Meer weten?
Lees meer over de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk en alle veranderingen die gaan plaatsvinden op veranderingenkinderopvang.nl 

Lees meer over onze diensten op de volgende pagina's:

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!