Verwacht u in de komende jaren een jaaromzet lager dan € 20.000? Kijk dan of de kleineondernemersregeling (KOR) gunstig is. Met deelname aan de KOR bent u per 1 januari 2021 vrijgesteld van btw en het doen van btw-aangifte. Aanmelden voor de KOR kan tot 3 december 2020.

Naar verwachting zijn er dit jaar door corona meer ondernemers die een lagere omzet hebben dan andere jaren. Daardoor komen meer ondernemers in aanmerking voor de KOR. Dit is een btw-vrijstelling voor ondernemers die structureel een jaaromzet hebben die lager is dan € 20.000. Deelname aan de KOR kan in tijden van crisis voordelig zijn.

Vrijstellingen

Doet u mee aan de KOR? Dan geldt dat voor een periode van ten minste 3 jaar, of tot uw omzet boven de € 20.000 komt in 1 kalenderjaar. Als u gebruikmaakt van de KOR, dan bent u 3 jaar vrijgesteld van:

  • btw-berekening aan klanten
  • btw-afdracht
  • btw-aangifte

Als u met de omzet boven de € 20.000 komt, moet u direct weer btw in rekening brengen, uw boekhouding aanpassen en btw-aangifte doen.

Heeft u hulp nodig met betrekking tot het gebruik maken van de Kleineondernemingsregeling (KOR), dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier.

Zoekt u een specialist? Bekijk de pagina boekhouder Gorinchem.

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!