Sinds 2015 kunnen werkgevers gebruik maken van een goedgekeurde modelovereenkomst. Deze overeenkomsten zijn opgesteld voor het werken met een opdrachtnemer buiten loondienst. Met zo’n overeenkomst heeft de opdrachtgever zekerheid.

De meeste goedkeuringen hebben een geldigheidsduur van 5 jaar. Dit betekent dat veel van de modelovereenkomsten bijna verlopen. Deze overeenkomsten worden daarom verwijderd. Op de downloadpagina van de overeenkomsten staat de geldigheidsdatum. Modelovereenkomsten die nu al verlopen zijn worden op 1 oktober 2022 verwijderd. Alle andere overeenkomsten worden 6 maanden na de verloopdatum verwijderd.

Als u toch gebruik wilt blijven maken van de modelovereenkomsten moet u verlenging aanvragen bij de Belastingdienst. Meer informatie hierover vindt u op:

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/modelovereenkomsten/content/geldigheidsdatum-verlengen-van-een-modelovereenkomst

Meer informatie? Wij helpen u graag met financieel advies.

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!