Er zijn al een aantal verwachte wijzigingen voor ondernemers die op Prinsjesdag aangekondigd zullen worden. Belangrijke onderwerpen zijn vrijgestelde subsidies vaste lasten en inkomensafhankelijke combinatiekorting.

Sinds de coronacrisis zijn er verschillende subsidies in het leven geroepen. De Subsidie vaste lasten (voorheen TVL) en Subsidie financiering vaste lasten startende MKB-ondernemingen behoren tot deze subsidies. Deze subsidies zijn in tegenstelling tot de NOW onbelast. Ook de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is onbelast.

Daarnaast hebben sommige ondernemers voor de inkomstenbelasting recht op inkomensafhankelijke combinatiekorting. Een van de voorwaarden hiervoor is dat de belastingplichtige geen partner heeft met een minstens even hoog inkomen. Nu kunnen buitenlandse belastingplichtigen aan deze voorwaarde voldoen door het gebrek aan fiscaal partnerschap terwijl zij wel getrouwd zijn. Per 1 januari 2022 gaat hiervoor dan ook een reparatiemaatregel gelden.

Voor meer informatie over de subsidies en inkomensafhankelijke combinatiekorting kunt u terecht op www.belastingdienst.nl

Zoekt u een specialist? Bekijk de pagina boekhouder Gorinchem.