Mogelijk heeft u inmiddels de voorlopige aanslag inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting over het jaar 2021 ontvangen. Door de coronacrisis is het een bijzondere tijd. Deze crisis raakt helaas veel mensen en bedrijven. Uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting 2021 is een inschatting van de Belastingdienst. Is de inschatting van uw inkomen in 2021 niet juist? Of verandert uw situatie in 2021? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw voorlopige aanslag 2021.

Hoe berekend de Belastingdienst de voorlopige aanslag 2021?
De Belastingdienst bepaald uw voorlopige aanslag 2021 op basis van de voorlopige aanslag 2020 of de definitieve aanslag 2019.

De schatting van uw inkomen 2021 wijzigen
Misschien weet u nog niet precies wat uw inkomen in 2021 is. Of is de schatting die de Belastingdienst heeft gemaakt te hoog of te laag. Wij helpen u met het bepalen en/of inschatten van uw inkomen en maken voor u een voorlopige aangifte op. Zo voorkomt u dat u maandelijks teveel betaalt of te weinig terugkrijgt.

In welke situaties moet u bijvoorbeeld de voorlopige aanslag wijzigen?
Komt u in een van onderstaande situaties in 2021? Wijzig dan uw gegevens.

  1. Verandert uw loon of uitkering? Of raakt u uw baan kwijt of heeft u juist extra inkomen?
  2. Hebt u meer of minder winst uit onderneming/vennootschap? Of gaat u starten of juist stoppen met uw onderneming/vennootschap?
  3. Verandert er iets in uw privésituatie? Gaat u samenwonen of juist uit elkaar, gaat u verhuizen of krijgt u een kind? Dat kan gevolgen hebben voor uw heffingskortingen en aftrekposten.

Probeer een zo goed mogelijke inschatting te maken van uw inkomen en situatie in 2021. Hiermee voorkomt u verassingen achteraf.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zoekt u een specialist? Bekijk de pagina boekhouder Gorinchem.

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!