Veel startende ondernemers konden geen gebruik maken van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) vanwege de voorwaarden. Er is echter een nieuwe steunmaatregel, waardoor dit wel kan.  

Als startende ondernemer was het onmogelijk om de TVL aan te vragen vanwege de voorwaarden. Zij beschikken namelijk niet over omzetcijfers van 2019 of ze zijn na 15 maart 2020 gestart. Deze vervelende situatie is echter veranderd, er is een nieuwe steunmaatregel: de TVL Startersregeling.

De TVL voor startende ondernemers kan van 31 mei 09.00 uur tot 12 juli 17.00 aangevraagd worden. Het betreft dan de ondernemers die tussen 1 oktober 2019 en 30 juni 2020 zijn gestart met hun onderneming.

De tegemoetkoming geldt in ieder geval voor het eerste kwartaal van 2021. De regeling is bedoeld voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf.

Kijk voor de voorwaarden op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/tvl/tegemoetkoming-vaste-lasten-tvl-startende-ondernemers-voor-q1

Zoekt u een specialist? Bekijk de pagina boekhouder Gorinchem.

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!