Vanaf 2017 veranderen de CO₂-uitstootgrenzen en de bijbehorende bijtellingspercentages voor het privégebruik van personen- en bestelauto’s van de zaak. Het maakt niet uit op welke brandstof de auto rijdt. De uitstootgrenzen en bijbehorende bijtellingspercentages zijn in alle gevallen hetzelfde.

De bijtelling voor auto’s met een datum van eerste toelating op de weg in Nederland of waar ook ter wereld van 1 januari 2017 of later is 22% van de cataloguswaarde. Voor nieuwe auto’s zónder CO₂-uitstoot geldt een bijtelling van 4%.

Deze percentages gelden niet bij excessief privégebruik. Hiervan is sprake als de waarde van het privégebruik meer is dan het bedrag van de bijtelling.

60 maanden periode
Het 4%-percentage geldt voor 60 maanden. De termijn van 60 maanden start op de 1e dag van de maand na de maand van de datum eerste toelating van de auto. Het percentage blijft ook gelden als de auto van eigenaar wisselt of als een andere werknemer de auto gaat gebruiken.

Direct na afloop van de periode van 60 maanden stelt u het percentage opnieuw vast aan de hand van de regels die op dat moment gelden.

Datum eerste toelating vóór 2017
Ligt de datum eerste toelating vóór 2017, dan vindt u de bijtellingspercentages op de website van de Belastingdienst.

Meer informatie
Meer informatie vindt u in dit bericht op Rijksoverheid: Wijzigingen autobelastingen 2017-2020

Op zoek naar meer informatie over onze diensten? Klik dan op 1 van de volgende pagina's:

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!