Met nog eens 5 nieuwe MKB-werkplaatsen voor digitalisering helpt het kabinet kleinere en middelgrote ondernemers om te groeien. Kunt u hulp gebruiken om te groeien door processen en de verkoop van producten en diensten te digitaliseren, dan is een MKB-werkplaats wellicht iets voor uw bedrijf.

MKB-werkplaatsen zijn lokale samenwerkingen van onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Kleinere ondernemers krijgen hier hulp van studenten, docenten en experts met het gebruik van data, online sales & marketing en automatisering van het bedrijfsproces.

Digitalisering belangrijk

Zeker tijdens de huidige coronacrisis is het voor het mkb belangrijker dan ooit om processen en de verkoop van producten en diensten te digitaliseren. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK) Mona Keijzer: “Veel mkb-ondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. Ze moeten hun verdienmodel vernieuwen of zich versneld aanpassen. Digitalisering kan helpen om weer te kunnen groeien.”

De uitbreiding van het aantal MKB-werkplaatsen maakte staatssecretaris Keijzer 20 november 2020 bekend op de jaarlijkse ‘Dag van de Ondernemer’.

Meer informatie

Meer hierover leest u in ‘Publicatie Digitale Werkplaatsen in beeld’. Informatie over de subsisieregeling MKB-werkplaatsen vindt u op de internetsite van RVO.

Bron: rijksoverheid.nl

Zoekt u een specialist? Bekijk de pagina boekhouder Gorinchem.