Vanaf 20 april 2022 stuurt de Belastingdienst een brief naar iedereen die te veel zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget heeft ontvangen en dit nog niet heeft terugbetaald.

De Belastingdienst vraagt om te veel ontvangen toeslagen weer terug te betalen nu de coronamaatregelen afgebouwd zijn. Daarom stuurt de Belastingdienst 2 brieven over het terugbetalen hiervan.

Tussen 20 april en 1 juni 2022 wordt de 1e brief verstuurd. In deze brief staat hoeveel toeslag er nog terug betaald moet worden.
Tussen 13 mei en 1 juli 2022 krijgt u de 2e brief waarin meer informatie over de betalingsregeling (maximaal 24 maanden) en de manier van betalen staat.

 

Als u al via een betalingsregeling terugbetaalt of bij de UHT bent aangemeld voor het herstellen van problemen met de kinderopvangtoeslag krijgt u geen brief. Na de zomer zullen enkelen alsnog een brief ontvangen als blijkt dat u toch nog wat terug moet betalen.

Meer informatie vindt u op:

Meer informatie? Wij helpen u graag met belastingadvies.

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!