De Belastingdienst heeft het ‘Handboek Ondernemen 2017’ gepubliceerd. Het handboek is voor iedereen die een onderneming wil starten of al een onderneming heeft, en zelf zijn administratie doet.

In het handboek kunt u meer informatie vinden over belastingen, bijdragen en sociale verzekeringspremies. Er staat ook in welke eisen de Belastingdienst stelt aan de administratie. Denk bijvoorbeeld aan de bewaarplicht, de factuurvereisten maar ook de kilometeradministratie.

Het handboek is voornamelijk gericht op de eenmanszaak, maar bevat ook veel nuttige informatie voor ondernemingen met een andere rechtsvorm.

U kunt het handboek downloaden op de website van de Belastingdienst.

Voor iedere ondernemers is het voeren van een boekhouding een wettelijke vereiste. Toch zijn ondernemers liever bezig met het “ondernemen” dan met het voeren van een administratie. Wij kunnen u op dit gebied volledig ontzorgen zodat u zich kunt richting op uw onderneming. Zo kunnen wij u helpen met:

-De inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
-Het inrichten van de gehele financiële administratie.
-De automatisering van uw financiële administratie.
-Het voeren van de gehele boekhouding.
-Het verzorgen van al uw belastingaangiften.
-U begeleiden met de afsluiting van verzekeringen.
-Het geven van advies en u continue begeleiding op financieel, fiscaal en juridisch vlak.

Veel accountants- en administratiekantoren werken met een uurtarief. Het aantal bestede uren is dan bepalend voor uw factuur. Wij maken graag vooraf duidelijke en heldere afspraken. Zo krijgt u een vaste maandelijkse prijs en komt u nooit voor een verrassing te staan.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen? Bekijk dan onze diensten hieronder: