De Douane is gestart met de voorbereidingen van een belangrijke wijziging van het huidige aangiftesysteem AGS. De reden hiervoor is om diverse veranderingen en vernieuwingen mogelijk te maken. AGS krijgt een nieuwe naam: Douaneaangiften Management Systeem (DMS).

Als u nu aangifte doet via AGS moet u uiterlijk 1 juli 2021 aangifte doen via DMS. Dit is vastgelegd in de gewijzigde bijlage B van het Douanewetboek van de Unie (DWU).

Veranderingen en vernieuwingen
Binnenkort moet Nederland voldoen aan het nieuwe door de Europese Unie opgestelde Customs Data Model (EU CDM). Informatie in douane-aangiften moet voortaan aan dit model voldoen.

Ook moeten diverse vergunningen in lijn worden gebracht met het DWU. Dit betekent onder andere dat er wat gaat veranderen voor de vergunninghouders GPA (Geautomatiseerde Periodieke Aangifte) en de SPA (Schriftelijke Periodieke Aangifte). Dit leidt tot aanpassing van enkele procedures.

Om al deze veranderingen en vernieuwingen mogelijk te maken heeft de Douane besloten om AGS uit te faseren en met het nieuwe DMS te gaan werken.

Meer informatie
Tijdens een webinar heeft de Douane laten zien wat de verandering voor u en uw klant betekent. Wilt u het webinar bekijken? Dan moet u zich eerst aanmelden. U ontvangt vervolgens een hyperlink.

Ook heeft de Douane op haar internetsite een speciale pagina aangemaakt waarop de overgang naar het nieuwe systeem staat beschreven.

Zoekt u een specialist? Bekijk de pagina boekhouder Gorinchem.

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!