Op 29 augustus heeft de FIOD 9 woningen en kantoorpanden in Apeldoorn, Hattem, Houten, Lopik, Oldenzaal en Zwolle doorzocht. Dit is gebeurd in verband met 5 strafrechtelijke onderzoeken naar witwassen.

7 verdachten zouden ongeveer € 1,8 miljoen via buitenlandse financiële constructies hebben verhuld. Er is beslaggelegd op digitale en fysieke administratie.

Bankgegevens dienstverleners
Het onderzoek van de FIOD is gestart na informatie uit Luxemburg. Het gaat om bankgegevens van financiële dienstverleners die het mogelijk maken om geld buiten het zicht van de Nederlandse autoriteiten te houden.

Op basis van de ontvangen informatie van de Luxemburgse autoriteiten is de Belastingdienst gestart met een onderzoek naar (onder andere) uitgekeerde dividenden die niet zijn aangegeven bij de Nederlandse Belastingdienst.

Mogelijk zijn de winsten waaruit deze dividenden zijn betaald niet aangegeven. Door de onderzoeken komen mogelijk meer Nederlanders in beeld, die vergelijkbare buitenlandse structuren hebben gebruikt.

Belastingdienst stuurt brieven
Naast de invallen van de FIOD heeft de Belastingdienst aan een 40-tal belastingplichtigen per brief gevraagd informatie te geven over hun betrokkenheid bij de buitenlandse vennootschappen. De Belastingdienst nodigt de mensen die de brief ontvangen binnenkort uit voor een gesprek.

Als blijkt dat zij ten onrechte inkomen hebben verzwegen kunnen navorderingsaanslagen volgen.

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!