De Belastingdienst heeft uitnodigingen gestuurd voor het indienen van de aangifte verhuurderheffing 2019. Deze aangifte is vanaf 1 juli beschikbaar op de internetsite van de Belastingdienst. Aangifte en betaling moeten voor 1 oktober 2019 zijn gedaan.

Voor wie?
Personen die meer dan 50 woningen in bezit hebben.

Om welke woningen gaat het?
U moet aangifte doen voor:

  • zelfstandige woningen
  • voor verhuur bestemd op de peildatum 1 januari 2019
  • met een kale huurprijs maximaal € 720,42 (liberalisatiegrens).

Wijzigingen 2019
Met ingang van 1 januari 2019 is onderstaande wijziging van toepassing:

  • De berekening van de verhuurderheffing over een WOZ-waarde van maximaal € 270.000 (per object). Dit bedrag zal jaarlijks stijgen met de gemiddelde stijging van de waarde van woningen.

Regeling Vermindering Verhuurderheffing
Met de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) krijgen belastingplichtige verhuurders fiscale vermindering op de verhuurderheffing. Het gaat om verhuurders die investeren in huurwoningen waarvan de huurprijs niet hoger is dan de liberalisatiegrens.

Meer informatie over deze regeling vindt u op de internetsite van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Bijzondere huursituaties
Voor vragen over specifieke gevallen zoals renovatie, verkoop of sloop kunt u contact opnemen met de helpdesk verhuurderheffing, telefoon: 0800-2538350 (vanuit het buitenland: +31 88 151 22 66).

Geen uitnodiging, wel aangifte doen?
Heeft u geen uitnodiging gekregen, maar moet u wel aangifte doen? Neem dan contact op met Helpdesk Verhuurdersheffing. Doet u geen aangifte, terwijl u dit wel zou moeten doen? Of geeft u voor een te laag bedrag aan? Dan krijgt u van de Belastingdienst een naheffingsaanslag en mogelijk een boete.

Meer informatie
U vindt meer informatie over aangifte doen en betalen van verhuurderheffing op de internetsite van de Belastingdienst.