Krijgt u een aanbieding die te mooi is om waar te zijn? Achter zo'n buitenkansje kan btw-fraude zitten. Als u hierop ingaat is het mogelijk dat u betrokken raakt bij een FIOD-onderzoek of problemen krijgt met uw eigen btw-aftrek.

U herkent btw-fraude aan de hand van de volgende 4 tips:

1. Een té mooie deal
Zo is de prijs bijvoorbeeld verdacht laag en kunt u de deal wel érg snel sluiten of u krijgt 'dringende tips' over te hanteren verkoopprijzen en potentiële afnemers.

2. Ken de leverancier
Is de leverancier nieuw op de markt en maakt hij toch al forse omzetten? Of wisselt hij vaak van product? Ook dat zijn signalen. Herken ze op tijd en check altijd de inschrijving bij de Kamer van Koophandel: is er een fysiek bedrijfsadres en een geldig btw-nummer? Passen de producten bij de branche van de leverancier? Kijk daarnaast of de facturen in orde zijn en of hier een geldig btw-nummer op staat.

3. Volg je gevoel
U weet zelf het beste hoe de zaken in uw branche zijn geregeld. Lijkt iets niet in de haak? Ga dan niet met de leverancier in zee.

4. Tot slot
Hebt u vermoedens of herkent u signalen van btw-fraude? Meld dit dan altijd bij de Belastingdienst.

Meer kunt u vinden op belastingdienst.nl/btwfraude of bekijk het filmpje op Youtube.

Meer nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van administratieve, financiële- en belastingzaken.

Voor meer nieuws en actualiteiten, bekijk onze nieuwspagina.

Fiduro administratiekantoor

Wij helpen je graag verder!

Ben je op zoek naar een vaste partner voor je financiële administratie, loonadministratie of belastingen?

Stuur ons gerust een berichtje!